Kako odabrati kroj za pantalone

Kako odabrati pravi kroja za pantalone? Pošto je najteže prepraviti kroj pantalona u predelu kukova onda je najvažnije da kroj koji želite za pantalone birate po merama kukova. Meru za širinu kukova se meri otprilike na 18-23 sm ispod struka, zavisno od građe tela.

Svi gotovi krojevi su napravljeni prema standardnim merama, ali nismo svi standardno građeni i najbolje bi bilo da premerimo kroj pre nego što ga isečemo.

Kakve ste vi građe? Najbolji način da biste utvrdili kakve ste građe je da stanete ispred velikog ogledala i utvrdite svoju građu tela.

Prvo proverite kakvo vam je držanje ili stav

Na sl.1 je prikazano prosečno držanje, stojite pravo. Šavovi sa strane stoje pravo i u liniji su sa člankom(zglobom).

Na sl.2 je prikazano kada su kukovi gurnuti  unapred.Stav vam je malo povijen, pozadina ravna, istaknut stomak  ispod struka ili istaknuti kukovi. Ovakva građa prouzrokuje da se pantalone povlače ispod sedalnog dela ukoliko standardni kroj nije prepravljen.

Na sl.3 je prikazano kada su kukovi povučeni unazad.Stomak je niži a pozadina je napolju i podignuta. Pantalone će se u ovom slučaju podizati u sedalnom delu osim ako standardni kroj nije prepravljen

Kako ste građeni u kukovima

  1. Standarni  kukovi. Nema previše oblina  ispod struka sa strana ili pozadi.Bokovi nisu previše naglašeni.Najširi deo kukova se meri  obično na 18 – 23 cm  od struka.
  2. Malo drugačija građa od standardne. Nema obline između struka i kuka.
  3. Srcolikog oblika. Veliko zaobljenje odmah ispod struka.  Gornja širina kukova, koja  se meri  na  7-10 cm od struka,  biće veća  od mere u sedalnom delu, koja se meri na 18-23 cm od struka.
  4. Polu-srcolikog oblika. Krivina ispod struka nije toliko ekstemna kao kod srcolikog oblika. Mere u sedalnom delu kukova biće iste ili 3-4 cm veće nego mere u u predelu 7-10 cm ispod  struka. Kukovi nisu istaknuti.
  5. Dijamantski oblik. Velika istaknutost kukova. Razlika u merama između struka i kuka je  30 cm ili više.
  6. Zaobljen dijamantski oblik. Velika istaknutost kukova kao i deo odmah ispod struka. Ovo ponekad  pravi razliku između struka i kuka manju nego u dijamantskom obliku.

        

Posle utvrđivanja koko ste građeni u predelu kukova, uzmite svoje mere i uporedite ih sa merama kroja. Ponekad je bitno da mere uzimate u donjem vešu koji ćete nositi ispod pantalona.  

Mere koje treba uzeti za pantalone su prikazani na slici u tekstu za uzimanje mera.Znači brojeve  od 14-25.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Licenca

Creative Commons licenca
Ovo delo je licencirano pod uslovima licenceCreative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Unported .
%d bloggers like this: